Tuesday, 12 April 2016

BINA KOLAM RENANG ATAU SWIMING POOL UNTUK TERAPI KELUARGA DI MUSIM PANAS MALAYSIA


Teks : khairunnisa hamzahara


Sejak musim panas ini, merata-rata mummy and daddy bawa anak-anak pergi mandi dan berenang. Selalunya air swimming pool sejuk hingga anak-anak menggeletar badan, namun musim panas yang lama dan hangat di Malaysia kali ini menyebabkan air kolam renang menjadi suam-suam kuku dan sedap untuk berendam serta menyelam lama hingga ke petang. Bagaikan spa dan terapi badan di kala musim panas. Balik rumah, sambung mandi di kolam plastik rumah pula yang boleh muat seisi keluarga. Jadi, kali ini mummy and daddy mahu realitikan projek membuat kolam renang di rumah kerana anak-anak sudah pandai berenang dan menjadi aktiviti harian mereka. Berenang juga adalah amalan sunnah. Rumah teres, rumah banglo atau, rumah kampung sekali pun semuanya berhak mempunyai kolam renang sendiri. Kos? Boleh buat ikut kemampuan. Budget , sederhana, cantik semuanya bergantung kepada poket masing-masing. Nawaitu, nak terapi badan dan lakukan aktiviti sunnah ini untuk seisi keluarga. Lokasi cadangan? Belakang rumah, tepi rumah atau hadapan rumah. Jika nak buat atas bumbung rumah pun boleh.

Kalau nak buat rekabentuk swimming pool dekat rumah masing-masing boleh pm mummy ya. smile emoticon
Ada juga swimming pool ready made design yang dah ada ukuran tertentu. Kalau nak buat design lain pun boleh, lepas tu kita panggil tukang kolam untuk buatkan di rumah
Ingat tak pasal rumah teres yang mummy pernah kongsikan masa shooting rancangan inspirasi dengan encik fahrin ahmad yang lalu? Jadi, siapa kata rumah teres tak boleh ada swimming pool , kan?


Jom buat Kolam renang di rumah!

Pagi ni, jom cuci mata kolam-kolam renang rumah orang lain yang agak-agak muat untuk rumah jenis teres, banglo, semiD atau halaman belakang rumah kampung mak ayah kita smile emoticon

Sumber gambar : pinterest
































Nak buat kolam renang dekat rumah sendiri?
Email me or whatsapp me untuk dapatkan rekabentuk kolam renang rumah anda :

Email : khairunnisahamzahara@gmail.com
whatsapp : 0197720507
smile emoticon
Khairunnisa Hamzah
Senibina kehidupan di rumah
Arkitek Graduan
www.khairunnisahamzahara.com
Perekabentuk dan Penasihat kediaman Online
http://rekabentuk3donline.blogspot.my

2 comments:

szarida said... [Reply to comment]

dalam lebihkurang berapa kos kalau swimming pool utk rumah teres lot tepi , iatu saiz kolam dalam 12 x 3 , tak lebar

szarida said... [Reply to comment]

ini area mana, klu bangi atau kajang dekat ke

Post a Comment

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE OFFIAL FB KHAIRUNNISA HAMZAHARA

LIKE PAGE REKABENTUK 3D

LIKE PAGE PENULIS BEBAS DAN USAHAWAN ONLINE

LIKE PAGE BELAJAR BLOG ONLINE

LIKE PAGE HOMESTAY PENULIS

LIKE PAGE BUTIK MUSLIMAH PENULIS

LIKE PAGE WAHM SAHM SOHO