Saturday, 30 November 2013

BINA PONDOK NIAGA DI LALUAN TRAFFIK INTERNET


Teks: khairunnisa hamzahara





Kisah Makcik 1

Ada seorang makcik, dia ada dusun durian, sudah lama dia mengusahakan dusun durian ini. Kini tiba musim buahnya yang pertama. Makcik ini sangat gembira. Lalu dia berharap duriannya mendapat sambutan dan memberikannya pendapatan. Hari demi hari makcik ini menunggu orang datang membeli buah duriannya. Namun tidak ada siapa berkunjung tiba. Dek kerana kecewa, makcik ini tidak mahu lagi mengharapkan buah duriannya. Kata makcik tersebut, aku nak buang pokok durian ni, nak tanam pokok magga madu pula. Ramai orang makan mangga madu.

Kisah Makcik 2


Berbalik kisah seorang lagi makcik. Makcik kedua ini juga ada dusun durian. Selepas pokok durian mula berbunga, makcik ini mencari seorang untuk bantunya mengutip hasil buah durian. Makcik ini bawa buah durian td bersama pembantunya pergi mencari lokasi yg sesuai untuk mendapatkan pembeli. Makcik ni berfikir, di tepi jalan raya yang sibuk pasti ada yg nampak jualan buah durian nya dan dalam banyak banyak pasti ada yg membeli. Dam jangkaan makcik kedua ini benar benar berlaku. Bukan saja ramai orang sudah tahu yg makcik ni jual duriannya di tepi jalan malah mereka datang membeli berkali kali pula. Sudah beli semalam, dtg pula hari esok. 

Apa pengajaran yg boleh kita dapatkan dari kedua dua makcik ini tadi?

Di internet, ia ibarat jalan raya yang sentiasa ada penggunanya. Tak pernah putus. Bagi yg ada perniagaan dan perkhidmatan, boleh mula bina pondok jualan di traffik internet ini. Bagi yg tiada perniagaan atau perkhidmatan, bole dtg ke pondok niaga orang lain dan tolong bantu perniagaan orang lain. Setiap hasil jualan dapatlah kita merasa komisyen nya. Manfaatkan lah traffik yang ada. Jika sekadar menjadi penggunanya saja, kemana destinasinya? Jika tidak berniaga, binalah pondok pondok ilmu 


Yuran Kelas Asas Blog
1.kelas asas blog dan penulisan rm200
2.kelas asas blog dan fan page rm200
3. Kelas serentak rm300

Kelas offline rm300 (lokasi bangi dan melaka) 3jam siap

Atau dapatkan pakej perkhidmatan bina blog dan fan page. Saya buatkan, anda bayar yuran perkhidmatannya. Untuk tahu pakej yg disediakan, pm saya dulu.

Yang nak belajar sendiri, hari ini last promo pakej Ebook nov.
beli Dua ebook percuma satu ebook

Yang masuk kelas dapat empat ebook dalam kelas nanti.
Ebook asas blog
Ebook superwahm supermom
Ebook mula bisnes butik atau ebook 101 bisnea makanan
Dan percuma ebook 101 idea home based bisnes.

Ada yg tanya mcm mana nak mulakan perniagaan dan perkhidmatan online? Ada komputer, ada internet, dah boleh run. Mcm mana nak setup, mcm mana nak tarik pengunjung ke laman yg kita setup di internet? Ini boleh dipelajari. 

Senibina kehidupan di rumah
30.11.2013

sudah hujung bulan nov rupanya,Pantas nya masa berlalu, kita juga perlu bergerak lebih pantas

Tempah rekabentuk 3D online untuk kediaman: http://rekabentuk3donline.blogspot.com/
Belajar online- asas rekabentuk 3D sketchup : http://khairunnisahamzahara.blogspot.com/p/blog-page_14.html

PROMO>>EBOOK PANDUAN KEDIAMAN PERTAMAKU (PRE ORDER RM50 SAHAJA)


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE OFFIAL FB KHAIRUNNISA HAMZAHARA

LIKE PAGE REKABENTUK 3D

LIKE PAGE PENULIS BEBAS DAN USAHAWAN ONLINE

LIKE PAGE BELAJAR BLOG ONLINE

LIKE PAGE HOMESTAY PENULIS

LIKE PAGE BUTIK MUSLIMAH PENULIS

LIKE PAGE WAHM SAHM SOHO